Biorganik Bio Fehér Jázmin Rizs 500 g

Biorganik Bio Fehér Jázmin Rizs 500 g

Raktáron

Biorganik Bio kiváló minőségű természetes és illatos rizs. Az ázsiai konyha elengedhetetlen alapanyaga. Sajátos illata és íze maradandó kulináris élményt nyújt. Elkészítésénél törekedjünk az egyszerűségre, fűszerezzük tengeri sóval.

1 374 Ft
egységár: 2,75 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999559310485
Márka:Biorganik
Kiszerelés:500 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Biorganik Bio Fehér Jázmin Rizs 500 g Részletes leírás

Kellemes illatú, hosszúkás szemű, „pergős”, nem tapadós rizs.

A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A jázminrizs eredetileg Thaiföldről származik. A fehér rizs nem egy külön fajta, hanem csak abban különbözik a barna rizstől, hogy a feldolgozás során eltávolítják a korpa és a csíra részt is.  Mivel ezzel a rizsszemek zsírtartalmát is csökkentik, az így kapott termék tovább eltartható, hiszen nem avasodik.

A fehér rizs főleg szénhidrátot tartalmaz, keményítő formájában, ami értékes energiaforrás. Könnyen emészthető, ezért például gyomorrontást követően érdemes kevés fűszerrel puhára főzött fehér rizzsel kezdeni a táplálást. Glikémiás indexe magas, ezért cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén, illetve fogyókúra alatt inkább a barna rizs javasolt.

Felhasználás: Főzés előtt alaposan öblítsük le. Kétszeres mennyiségű vízben főzzük ki 10 perc alatt. Fogyaszthatjuk köretként, kásaként, de felhasználható salátákhoz, töltött, rakott ételekhez, levesbetétként is, illetve édességek készítésére is alkalmas alapanyag. Leggyakrabban ázsiai ételekkel, szószós currykkel társítják.

Összetevők: jázminrizs*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Tápanyagtartalom 100 g-ban:
Energiaérték: 1451 kJ / 347 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 79,59 g
- amelyből cukor: 0 g
Fehérje: 6,12 g
Só: 0,05 g

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2015. 04. 22.

  nem ragacsos, jó minőségűre lehet főzni és az íze is jó