AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
bezár [x]
A(z) Dr.Norvegia Omega3-E jelenleg nem rendelhető.
Helyette ajánljuk figyelmébe az alábbi - hatóanyag-tartalomban és összetételben leginkább hasonlító - termékeinket:

Dr.Norvegia Omega3-E

Márka: Dr.Norvegia
KIFUTÓ TERMÉK!
  • kiszerelés: 120 db
Ezt a terméket jelenleg 10 vásárló nézi.
5999888009807
Aktuális ár:
5 223 Ft
Egységár:
43,53 Ft / db
MOST INGYEN VISSZÜK! ÉRTÉKHATÁRTÓL FÜGGETLENÜL,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
Norvég natúrtermék, mely szigorú minőségi követelményeknek felel meg. Mélytengeri halak olajából előállított, nagy mennyiségű zsírsavat és E vitamint tartalmazó készítmény.

Adagolás: felnőtteknek naponta 2x1 kapszula

Összetevők: halolaj koncentrátum, D-alfa-tokoferol, zselatin (hordozó: glicerin)

Tápérték 1 kapszulában:

Energia: 214 J / 5 kcal
Fehérje: 192 mg
Szénhidrát: 0
Zsír: 477 mg
Ebből telített zsírsav: 38,2 mg
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95,4 mg
Többszörösen telítetlen zsírsav: 343,4 mg
Ebből:
EPA: 160 mg
DHA: 105 mg
E vitamin: 15 mg

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Az étrend kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet!


A telített zsírsavakban, a koleszterinben gazdag, és élelmi rostban szegény táplálkozás hatására növekszik a vérben a koleszterin szint, ez pedig az ütőerek falán zsírszerű anyagok lerakódásához, az érelmeszesedés első fázisához vezet. A túlzott konyhasó (nátrium) bevitel hatására magas vérnyomás betegség alakul ki, ami fokozza az érelmeszesedés bekövetkeztének és következményeinek - szívinfarktus, agyvérzés - veszélyét.

A többszörösen telítetlen zsírsavakat esszenciális, létfontosságú zsírsavaknak is nevezzük, mert ezeket a szervezet nem tudja előállítani, csak a táplálékunkból származhatnak.

A tengeri halakban lévő un. omega-3 zsírsavak gátolják az érelmeszesedés kialakulását és erősítik a szervezet immunrendszerének működését
Mi lehet az oka annak, hogy az eszkimók japánok, norvégok, illetve azon populációk, akik sok halat esznek sokkal kevesebb egészségügyi problémával küzdenek? A válasz az omega-3 típusú zsírsavakban is keresendő, azokban a "jótékony zsírsavakban" melyek a halakban találhatók meg, mint pl. a lazac, és elősegítik a szervek és a szövetek optimális működését. A tudósok éppen ezért azt javasolják, hogy hetente kétszer-háromszor fogyasszunk többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag halat, de az emberek nagy része jó ha hetente egyszer fogyaszt ilyet.

A szív- és érrendszeri betegségek kíméletlenek. E szempontból veszélyeztetett korosztály a 40 felettiek, elsősorban a férfiak, de a nőknek is tudniuk kell, hogy a klimax közeledtével amikor csökken az ösztrogén szint, elveszítik viszonylagos védettségüket és támad a szívinfarktus. Az 50-es éveikben járó nők körében ez a veszély megsokszorozódik!

Rizikótényezők:

A legfontosabb a szív- és érrendszeri rizikófaktorok kiküszöbölése, illetve csökkentésére. Ezek közül mindenképpen figyeljünk oda az alábbiakra:

- Dohányzás
- Emelkedett vérzsír szintek
- Táplálkozás
- Elhízás
- Magas vérnyomás
- Mozgásszegény életmód

Mikor ajánlott tehát az omega3:

A "Dr.Norvegia" halolaj elsősorban azoknak hasznos, akik a fenti rizikótényezőket figyelembe véve veszélyeztetettek, de számos egyéb jótékony hatása miatt mindenkinek ajánljuk megelőzésre, akik törődnek egészségükkel és szeretnék megőrizni azt, illetve az alábbi, már kialakult betegségek kezelésére:

1. Szív-és érrendszeri megbetegedések:

Az újbóli szívinfarktus rizikójának csökkentésére, vérrögképződés, érelmeszesedés, szívritmuszavar, magas koleszterinszint csökkentésére, magas vérnyomás kiegészítő kezelésére

2. Ízületi problémák

Bizonyos ízületi gyulladásoknál jótékony hatású

3. Bőrbetegségek

Gyulladásos bőrbetegségek megelőzésére és kezelésére (ekcéma, psoriasis)

4. Egyéb jótékony hatások

- A szellemi teljesítőképesség fokozása
- Emésztőrendszeri gyulladások csökkentése
- Dohányosok légzőszervi panaszainak csökkentése
- Segíti a bőr rugalmasságának, fiatalságának megőrzését

5. Legújabb kutatási eredmények

- Jótékonyan hat a látásra
- Csökkenti a hajhullást

2. A termék előnyei

Teljesen természetes, EU-s szabványoknak (GMP, EP) megfelelően előállított.

A termék Magyarországon étrend kiegészítőként van notifikálva az OÉTI-nél. (Norvégiában: gyógyhatású készítmény)
A már kialakult betegségeknél a gyógyszer szedését nem helyettesíti, de annak mennyiségét befolyásolhatja, csökkentheti. Vérrögképződés csökkentő/gátló hatása miatt vérzékenységben szenvedőknek nem ajánlott!

(Forrás: Haszonág Bt.)

Halolaj
A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról. 

Omega-3 zsírsav
Az omega 3 zsírsav a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. Rendszeres, hosszútávú szedése csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok rugalmasságát befolyásolják. Ez történik a vörösvértestek esetében is: a többszörösen telítetlen zsírsavak beépülése következtében rugalmasabbá válnak. E rugalmasság teszi lehetővé számukra, hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az Omega 3 zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és akadályozza a véralvadást, segítve ezzel a keringést és gátolva a trombózis kialakulását. Nagy mennyiségben zsírdús tengeri halakban találjuk. A legjobb forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega 3 zsírsavhoz juthatnak lenmag, diófélék és szójatermékek fogyasztásával. 
 
Omega-3 jótékony hatásai és szerepe
Az omega-3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét mégpedig azáltal, hogy csökkenti a gyulladásokat, és tisztán tartja a szöveteket. Ezen kívül az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. A koleszterin-és trigliceridszint csökkentésével támogatják a szív-és érrendszer egészségét azzal, hogy optimalizálják a koleszterin szintet is egyaránt. Az esszenciális zsírsavak csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg növekedést, felgyorsítják az újjáépülést, támogatják az optimális hormontermelést, illetve elősegítik a kötőszövetek és az ízületek egészségét. 
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
Vélemények (1)
2015-12-24 11:36:16
Pozitívum: Álitólag ez egy jó termék,de csak miútán egy ideig szedni fogom útána fogom tudni ´rtékelni.