Natur Tanya pszichobiotikum kapszula 30 db

Nincs raktáron

A világ legjobban kutatott, két egymással szinergikus probiotikus törzse, melyeket több mint 1000+ kutatásban idéznek, az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához, valamint az idegrendszer normál működéséhez1.

Kosárba
EAN kód:5999565081973
Márka:Natur Tanya
Kiszerelés:30 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Natur Tanya pszichobiotikum kapszula 30 db Részletes leírás

A világ legjobban kutatott, két egymással szinergikus probiotikus törzse, melyeket több mint 1000+ kutatásban idéznek, az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához, valamint az idegrendszer normál működéséhez1. Az 5 humán klinikai tanulmánnyal, 9 preklinikai tanulmánnyal és a 10+ hatásmechanizmus feltárással alátámasztott Cerebiome® néven szabadalmazott baktériumtörzsek B6-vitaminnal egészülnek ki, melyeket késleltetett hatóanyag leadású növényi kapszulába csomagoltunk.




NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT LIOFILIZÁLT BAKTÉRIUMTÖRZSEK
JÓL DOKUMENTÁLT, ÉVEK ÓTA A TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK TÁRGYÁT KÉPEZŐ ÉLŐFLÓRA FAJOKKAL
Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722 azonosítószámmal)
Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470 azonosítószámmal)
BIZONYÍTOTTAN HATÉKONY SZINERGIA (Ait Belgnaoui 2014)
AZ ÉLŐ BAKTÉRIUMOK BIZONYÍTOTTAN ELJUTNAK A BELEKBE
1B6-VITAMINNAL DÚSÍTVA
KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT STRESSZES ÉLETMÓD ESETÉN
AZ EGÉSZSÉGES PSZICHOLÓGIAI FUNKCIÓ (LELKIÁLLAPOT) FENNTARTÁSÁHOZ
AZ IDEGRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ
KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
KÉSLELTETT HATÓANYAG LEADÁSÚ NÖVÉNYI KAPSZULA (DRCAPS®)
SAVÁLLÓ (GYOMOR ÉS EPE) BAKTÉRIUMTÖRZSEK


MI AZ A PSZICHOBIOTIKUM?



Mivel egyre több bizonyíték látott napvilágot a mikrobiom pszichiátriai rendellenességekre gyakorolt hatásáról, 2013-ban javasolták a pszichobiotikumok koncepcióját.




Pszichobiotikumok: a pszichotrópok új osztálya 2013


A pszichobiotikumok olyan probiotikumok vagy prebiotikumok*, amelyek megfelelő mennyiségben fogyasztva pozitív hatást fejtenek ki a mentális egészségre. Ezt a bélmikrobiomban élő mikroorganizmusok, más néven a mikrobióta egyensúlyának támogatásával és a bél-agy tengely szabályozásán keresztül teszik.



A PSZICHOBIOTIKUMOK A PROBIOTIKUMOK ÉS PREBIOTIKUMOK* EGY SPECIÁLIS CSOPORTJA.



A hagyományos probiotikumokhoz és prebiotikumokhoz képest a pszichobiotikumok olyan anyagokat termelnek vagy serkentenek (neurotranszmitterek, mint dopamin vagy szerotonin, prekurzolokat mint triptofán, rövid szénláncú zsírsavakat (SCFA, mint a vajsav), emésztőrendszeri hormonok, gyulladásgátló citokinek, neurotrofinok (az idegsejtek egészséges működéséhez szükséges fehérjék), melyek kifejezetten a kétirányú agy-bél kommunikációt javítják, és ennek következtében jó irányba befolyásolják a gazdaszervezet agyműködését, viselkedését, az emésztőrendszer egészségét és a mikrobióta egyensúlyát.



A pszichobiotikumok reményteljes irányt nyújtanak a mindennapi jó közérzet eléréséhez, és teljesen új, terápiás perspektívát nyithatnak meg előttünk a mentális betegségek megelőzésében.



Vajsav termelő prebiotikumok, mellyel kiegészíthető a kúra:




Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ - Folyékony prebiotikus rostkomplex, 3 féle prebiotikummal, citromfűvel
Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost – Szabadalommal védett fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból


MIT CSINÁLNAK A PSZICHOBIOTIKUMOK?



A pszichobiotikumok jó irányba befolyásolják a mentális egészséget, segítik a stresszkezelést, javítják a hangulatot, a gondolkodást és a viselkedést.




Potenciálisan terápiás stratégiát jelenthetnek pszichés panaszok, szorongás, enyhe depresszió esetén. Befolyásolni képesek azon agyi régiók aktivitását, amelyek szabályozzák az érzelmek és az érzések központi feldolgozását.
Továbbá enyhítik a stresszhez szorosan kapcsolódó emésztőrendszeri tüneteket, mint émelygés, hányinger, puffadás, feszülés, bélgyulladások, IBS vagy gyomorpanaszok.


HIVATALOSAN MI NEVEZHETŐ PSZICHOBIOTIKUMNAK?



Pszichobiotikumnak nevezni olyan speciális probiotikumokat lehet, melyeknek hatása legalább 1 humán-klinikai kutatással igazolt.



A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM klinikailag alátámasztott, kétféle specifikus probiotikus törzzsel készül, melyek egymással szinergiában működnek. A Cerebiome® néven szabadalmazott baktériumtörzsek hatását, 5 humán-klinikai vizsgálat is igazolja.



MILYEN PSZICHOBIOTIKUMOT VÁLASSZUNK?



Ahhoz, hogy egy probiotikumot pszichobiotikumnak lehessen nevezni, hosszú az út.




Először feltérképezik a probiotikum teljes DNS állományát
Majd nemzetközi törzsgyűjteménybe helyezik és egyedi azonosítószámmal látják el
Az azonosított törzzsel elindulnak a hatásmechanizmust igazoló preklinikai kutatások
Ha ezek eredményesek, jönnek a humán-klinikai kísérletek


Fontos, hogy az eredmények kifejezetten nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett és egyedi azonosító számmal ellátott törzshöz lesznek köthetők, melyekkel a kutatásokat végezték. A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM két ilyen probiotikus törzset tartalmaz:




Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722 azonosítószámmal) és
Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470 azonosítószámmal)


Összességében pszichobiotikum választás előtt meg kell győződni a termék címkéjén keresztül, hogy a felhasznált törzseket nemzetközi törzsgyűjteménybe helyezték-e, rendelkeznek-e azonosítószámmal és ehhez kapcsolhatóan, legalább 1 humán-klinikai tanulmánnyal. Számos termék olyan probiotikumot címkéz pszichobiotikumnak, melyek nem rendelkeznek a fenti paraméterekkel, így azonban nem csak, hogy csak a hatás, de még az sem garantálható, hogy az élőflóra egyáltalán eljut a bélrendszerig.



Például a probiotikumok rendkívül érzékenyek az emésztőrendszerben uralkodó szélsőséges pH-ra. A kutatásokban szereplő Rosell®-52 és Rosell®-175 törzsek azonban igazoltan ellenállnak a gyomor- és epesavaknak és alkalmazásuk után garantáltan elérik a célszervet, ahol képesek kifejteni élettani hatásaikat, melyeket nem 1, hanem 5 humán-klinikai tanulmány is igazol.



MIÉRT VÁLASSZUK A NATUR TANYA PSZICHOBIOTIKUM TERMÉKET?




2007 - A probiotikus étrend-kiegészítő csökkenti a stressz által kiváltott gyomor-bélrendszeri tüneteket önkénteseknél: kettős vak, placebo-kontrollos, randomizált vizsgálat


A stressz különféle rendellenességeket idéz elő emésztőrendszeri, fizikai és pszichológiai tünetekkel. Ez volt az első tanulmány, amely Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumok hatását vizsgálta a stressz által kiváltott gyomor-bélrendszeri tünetekre.



75 egészséges önkéntest (18-60 évesek), akiknél legalább 2 stressztünet jelentkezett, besoroltak, probiotikumokat és placebót kapó csoportokba, 3 hétig. A tanulmány a stressz által kiváltott emésztőrendszeri tünetek jelentős csökkenését mutatta ki 62 kritérium alapján.




2010 - Probiotikus készítmény (Lactobacillus helveticus R0052 és Bifidobacterium longum R0175) pszichotróp-szerű tulajdonságainak értékelése patkányokon és embereken


Ez volt az első tanulmány, amely Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumok pozitív hatását vizsgálta, az alkalmi stresszre egészséges emberekben.



55 egészséges önkéntest (30-60 évesek), besoroltak, probiotikumokat és placebót kapó csoportokba, 4 hétig. A tanulmány a pszichológiai stressz szignifikáns csökkenését mutatta HSCL-90 tesztekkel (validált kérdőív) a probiotikumokat kapó csoportban. Ezek az eredmények összefüggést mutattak a kortizol, a stressz biomarkere jelentős csökkenésével, és a szorongás/depressziós pontszám szignifikáns javulásával.




2017 A Lactobacillus helveticus és a Bifidobacterium longum kettős-vak, randomizált, placebo-kontrollos vizsgálata a depresszió tüneteire


Ez volt az első tanulmány, amely Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumok pozitív hatását vizsgálta, depressziós tüneteket rendelkező önkéntes résztvevőkön.



A tanulmány kimutatta, hogy a probiotikumokat kapó csoportban szignifikánsan csökkent a szájszárazság és az alvászavar (p




2019 A probiotikum és a prebiotikum vs placebo hatása a pszichológiai kimenetelekre súlyos depressziós rendellenességben szenvedő betegeknél: randomizált klinikai vizsgálat


Ebben a tanulmányban, 110 enyhe vagy közepesen súlyos, antidepresszáns kezelésben részesülő depressziós beteget 3 csoportra osztottak, az egyik palcebót, a másik prebiotikumot, a harmadik csoport Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumokat kapott. 



A probiotikumokat a hagyományos antidepresszáns kezelés kiegészítéseként használták, és a Beck Depression Inventory (BDI) pontszáma jelentősen csökkent, átlagosan 18-ról 9-re. Ezek az eredmények klinikailag szignifikánsak, és azt mutatják, hogy a betegek a pszichobiotikum kezelést követően a validált értékelési skála szerint a „minimális depresszió” kategóriába kerültek. Ezenkívül a pszichobiotikum csoport a vér kinurenin/triptofán arányának csökkenését mutatta, ami arra utal, hogy a triptofán a szerotonin szintézise felé terelődött, és eltávolodott a gyulladásos úttól (p




2021 A probiotikumok hatékonysága, biztonságossága és tolerálhatósága a depresszióban: Klinikai eredmények egy nyílt kísérleti vizsgálatbólEbben a tanulmányban, valamennyi önkéntes, depressziós tünetekkel küzdő, de gyógyszeres kezelésben még nem részesülő résztvevő Lactobacillus acidophilus Rosell-52-t és Bifidobacterium longum Rosell-175-öt tartalmazó probiotikumokat kapott, 8 héten át. 


A tanulmány megállapította, hogy a pszichobiotikus probiotikumok pozitív hatással voltak a hangulatra, a szorongásra, az anhedoniára (az öröm érzésének hiányára), az alvásminőségre és az észlelt stresszre, mindez pedig a pszichobiotikummal történő 8 hetes kiegészítés után, akár további nyolc hétig is fennállt.




2023 - A Lactobacillus helveticus R0052 és a Bifidobacterium longum R0175, mint ígéretes pszichobiotikumok potenciáljának feltárása a SHIME segítségével


A SHIME® az emberi bélmikrobiális ökoszisztéma szimulátora. Az emberi gyomor-bél traktust modellezi (gyomrot, vékonybelet, vastagbelet), amely szoftverhez kapcsolódik.



A SHIME®-ben talált eredmények azt mutatták, hogy az L. helveticus R0052 és a B. longum R0175 kombinációja képes modulálni a bél mikrobiótát, növelni a gamma-aminovajsav (GABA) és a rövid szénláncú zsírsavak mennyiségét, csökkentve a gyulladást elősegítő citokinek mennyiségét és növelve a gyulladásgátló hatást. A L. helveticus R0052 és a B. longum R0175 ígéretes pszichobiotikumnak bizonyult a szorongásos tünetek enyhítéséhez.



NATUR TANYA® PSZICHOBIOTIKUM ÉS ANNAK AKTÍV HATÓANYAGAI



A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM, a nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett liofilizált baktériumtörzseket a megfelelő mennyiségben (adagonként 3 milliárd CFU) tartalmazza, B6-vitaminnal dúsítva (adagonként 1,4 mg).  1A B6-vitamin hozzájárul az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez. Különösen ajánlott stresszes életmód esetén.



A Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722) és Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell-175 (CNCM I-3470) már évek óta a tudományos kutatások tárgyát képezik, a vizsgált 3 milliárd CFU mennyiségben, amely megfelel az általunk is ajánlott hatóanyagmennyiségnek. 



A két jótékony baktérium jól dokumentált, biztonságos, valamint az emberi bélflórában is megtalálható diverz ökoszisztéma gyakori fajai közé tartoznak, alkalmazásuk a bélflórában megtalálható jótékony baktériumtörzsek megfelelő kiegészítéseként szolgál. A formulánkban használt törzsek, egyike sem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.



PSZICHOBIOTIKUM BIO-SUPPORTTM ÉS KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA



A probiotikumok aktivitása és hatékonysága azon múlik, hogy életben maradnak-e a belekben, ahol ki kell váltaniuk a hatást. A gyártástechnológia garancia arra, hogy a probiotikumok védelmet kapnak olyan stresszorokkal szemben, mint a nedvesség, hőmérséklet, nyomás, tárolási körülmények és az emésztés folyamata (savak és epe). A Cerebiom® néven védjegyzett 2 specifikus törzs, több lépcsős technológiákkal készül, melyek megvédik a probiotikumokat ezektől a stresszoroktól és megnöveli a probiotikumok túlélési arányát.



PSZICHOBIOTIKUM BIO-SUPPORTTM

A PROBIOTIKUMOK VÉDELMÉNEK ELSŐ SZINTJE



A törzsek kiválasztása




A kiválasztott törzseknek ellen kell állniuk a gyomor savasságának és az epe sóival szemben, hiszen a gyomor körülményei nem kedveznek a probiotikumoknak: a gyomor pH-ja 2-3 egységet is eshet az étkezések között.
A készítményben megtalálható mikroorganizmusok nem rendelkeznek antibiotikum-rezisztens gén átadására vonatkozó tulajdonsággal (amelyek a patogén baktériumokra is átkerülhetnének).


PSZICHOBIOTIKUM BIO-SUPPORTTM



A GYÁRTÁSI FOLYAMAT




Az ellenálló képesség fokozásához a törzsek egy protektív mátrixba ágyazódnak: ami proteinek és poliszacharid komplexek szabadalmazott keveréke, és védik az élőflórákat a gyártás alatti mechanikus stressz ellen, amelyet a liofilizálás előtt adnak hozzá a Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722) és Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470) törzsekhez.
A Bio-supportTM egyesíti a szaktudást a törzsek kiválasztásában és a fermentáció know-how-t.


GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA



PSZICHOBIOTIKUM KÉSLELTETETT HATÓANYAGLEADÁSÚ KAPSZULATOK




Köztudott, hogy a bizonyos élő mikroorganizmusok életképessége víz jelenlétében jelentősen romlik, ezért arra is kiemelt figyelmet fordítottunk, hogy az általunk használt törzseket olyan növényi kapszulatokba (DRcaps®) zárjuk, melynek nedvességtartalma jóval alacsonyabb a zselatin kapszulákkal összehasonlítva, továbbá késleltetett hatóanyagleadású.
A külső környezeti tényezőkkel szembeni védelemről, az ALU-ALU bliszter csomagolás gondoskodik. Nem igényel hűtést, szobahőmérsékleten is tárolható.


MIT TEHETÜNK MÉG?



Egészítsük ki a kúrát olyan prebiotikus rostkomplex-el, ami a butirát (vajsav) termelő probiotikumok túlélőképességét és kolonizációját támogatja, melyek a pszichobiotikumok új forrásai, és a mikrobiota-bél-agy tengely potenciális közvetítői, melyek módosíthatják a neurológiai folyamatok működését.



Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe vagy italba, amelyet azonnal el kell fogyasztani. Antibiotikumos kezelés alatt is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antibiotikum bevétele előtt vagy után 2 órával használni. Hosszú távú alkalmazása javasolt. 12 éves kortól alkalmazható.



Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, erősen stresszes életvitel esetén, maximum 120 nap.



Adagok száma a termékben: 30






hatoanyagok a napi adagban
1 kapszulában


Liofizált (fagyasztva szárított) előflóra [cerebiome]
3x109 (3 milliárd) CFU


Lactobacillus helveticus Rosell -52 (CNCM I-1722)
2,7x109 CFU


Bifidobacterium longum subsp. longum Rossel -175 (CNCM I-3470)
3x108 CFU


B6-vitamin
1,4 mg (NRV 100%)




NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

CFU: colony forming unit, telepképző egység  (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett)



Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 15x109 CFU (15 milliárd).



CNCM: (Collection Nationale de Cultures de Microorganismes), Institut Pasteur




A termék 12 éves kortól alkalmazható
A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli a baktériumok életképességét.


OGYÉI ny.sz:  30574/2022         



100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!



Összetevők: maltodextrin, Cerebiome® - liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra keverék [Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722), Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470)], DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), piridoxin-hidroklorid, antioxidáns (aszkorbinsav). DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.