AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x

Nor-Oil Szűz Lazacolaj Sportolóknak és felnőtteknek

Márka: Nor-Oil
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 500 ml
Ezt a terméket jelenleg 5 vásárló nézi.
5999885207039
Aktuális ár:
4 942 Ft
Egységár:
9,88 Ft / ml
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
Norvég alapanyagból norvég termék.
A világ egyik legfrissebb lazacolaja, teljes oxidációs érték kevesebb, mint 2.
A lazac a legjobb Omega-3 forrás.
GMO-mentes! (nem génkezelt lazacok).
A kihalászástól számított 75 percen belül kerül az olaj hordóba.
SuperFresh(TM) antioxidáns.
Környezeti szennyeződésektől és egészségre káros anyagoktól mentes.
100 százalékban természetes összetevők.
Az olaj kinyerése max. 90 Celsius fokra, max. 2 percre történő melegítéssel.
Finomítatlan, azaz stabil olajszerkezet.
Akár 9-szer hatékonyabban szívódik fel a szervezetben, mint az átlagos Omega-3 készítmények!

1 teáskanálnyi olajban (5ml) / 1 evőkanál (10ml)
Szűz Lazacolaj: 5000mg / 10000mg
Omega-3 zsírsavak: 1075mg / 2150mg
Amiből:
EPA zsírsavak: 240mg / 480mg
DHA zsírsavak: 360mg / 720mg
DPA zsírsavak: 125mg / 250mg

Adagolás:
Gyerekek részére:
12 éves korig: napi 5ml (1 teáskanál)
12 éves kortól: napi 10ml (1 evőkanál)
Felnőttek részére:
Napi 10ml (1 evőkanál)

A NOR-OIL termékcsalád Szűz Lazacolaja Norvégiából a *Nordlaks Lazacfarmról származik, ahol a lazacok tenyésztése, feldolgozása és az olaj gyártásának teljes folyamata, magas minőségi követelmények mellett történik (HACCP, GMP-b2, AIB, Kosher).
A *Nordlaks Norvégiában is elismert nagy múlttal rendelkező, több mint 300 alkalmazottal dolgozó cég

A feldolgozásra kerülő lazac környezeti szennyeződésektől és egészségre káros anyagoktól mentes, ezért nincs szükség finomításra, hatóanyag pótlásra, vegyi kezelésre, vagy olyan drasztikus eljárásra, mely akár több órán keresztül tartó, 180-250 Celsium fokra történő hevítéssel jár együtt.
A NOR-OIL Szűz Lazacolaj alacsony hőfokon (max. 90 Celsium fokra, azaz párolási hőmérsékletre max. 2 percig tartó melegítéssel) kerül kinyerésre, ezért a halolaj stabil marad, megőrzi természetes hatóanyagait és nagyságrendekkel jobb felszívódást biztosít.
Ezért akár 9-szer hatékonyabb, mint az átlagos Omega-3 készítmények.

A NOR-OIL Szűz Lazacolaj frissessége abból adódik, hogy a kihalászást követő 75 percen belül kerül a késztermék hordókba.
Az olajhoz adott SuperFreshTM antioxidáns koncentrátum (mely természetes tokoferolokat és rozmaringkivonatot tartalmaz) teszi a világ egyik legjobb minőségű, legfrissebb lazacolajává.

A GOED (EPA és DHA Omega-3 Nemzetközi Szervezet) 26-os felső *TOTOX határértéket állapított meg. 2010-ben Norvégiában 113 terméket vizsgáltak meg, melyet norvég gyógyszertárakban, élelmiszerboltokban és bio boltokban forgalmaznak.
Csak 4 terméknek lett a *TOTOX értéke 26-nál kisebb.
A Nordlaks cégtől származó NOR-OIL Szűz Lazacolaj *TOTOX értéke kevesebb, mint 2 az olaj kinyerésének időpontjában.
Ez egy fantasztikusan jó eredmény és a teszt során mért legjobb érték (196. számú Rubin jelentés 2010.október).

*TOTOX =Total oxidation value (teljes oxidációs érték).
Minél alacsonyabb a *TOTOX érték, annál jobb minőségű és frissebb az olaj.
A NOR-OIL többek között ezért prémium minőségű Omega-3 forrás.

Halolaj
A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról. 

Omega-3 zsírsav
Az omega 3 zsírsav a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. Rendszeres, hosszútávú szedése csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok rugalmasságát befolyásolják. Ez történik a vörösvértestek esetében is: a többszörösen telítetlen zsírsavak beépülése következtében rugalmasabbá válnak. E rugalmasság teszi lehetővé számukra, hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az Omega 3 zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és akadályozza a véralvadást, segítve ezzel a keringést és gátolva a trombózis kialakulását. Nagy mennyiségben zsírdús tengeri halakban találjuk. A legjobb forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega 3 zsírsavhoz juthatnak lenmag, diófélék és szójatermékek fogyasztásával. 
 
Omega-3 jótékony hatásai és szerepe
Az omega-3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét mégpedig azáltal, hogy csökkenti a gyulladásokat, és tisztán tartja a szöveteket. Ezen kívül az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. A koleszterin-és trigliceridszint csökkentésével támogatják a szív-és érrendszer egészségét azzal, hogy optimalizálják a koleszterin szintet is egyaránt. Az esszenciális zsírsavak csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg növekedést, felgyorsítják az újjáépülést, támogatják az optimális hormontermelést, illetve elősegítik a kötőszövetek és az ízületek egészségét. 
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!