AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x

Mosódió 250 g

Márka: inaktiv
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 250 g
Ezt a terméket jelenleg 2 vásárló nézi.
LOG-003373-01
Aktuális ár:
1 340 Ft
Egységár:
5,36 Ft / g
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
A mosódió a szappanfafélék családjába tartozó Sapindus mucorossi termése. Ezek a trópusi és szubtrópusi növények a bennük található különleges anyagnak, a saponinnak köszönhetik nevüket. A saponin vízzel érintkezve enyhén habzani kezd és úgy hat, mint a szappan. Ez a jelentős mosóerővel rendelkező anyag rendkívül nagy koncentációban (14%) és kiváló minőségben található meg a szappanfa termésének héjában (ezt tesszük a mosandó ruhák közé). Zsíroldó hatásának köszönhetően eltávolítja a szennyeződést a textíliából anélkül, hogy a színek veszítenének élénkségükből, vagy hogy kárt tenne az anyag szerkezetében.

A mosódió nem tartalmaz agresszív foszfátokat és tensideket, vagyis olyan anyagokat, melyek szennyezik környezetünket, és melyek az allergiásoknál és különféle bőrbetegségekben szenvedőknél bőrirritációt okozhatnak.

Mosódióhéj használata:

-hagyj az ajándék vászonzacskóban 4-8 fél dióhéjat - keményebb víz esetén többet, lágy víz esetén kevesebbet (az első használat előtt érdemes egy félórára langyos vízbe áztatni a héjakat, és az áztatóvízzel együtt önteni be a dobba a ruhák közé);
-jó alaposan kösd be a zacskó száját, és tedd a zacskót a mosógépbe a ruhák közé;
-fehérmosásnál tégy mellé 1-1,5 evőkanál fehérítőt (pl. nátrium perkarbonát), ha szükségesnek látod;
-ha illatosra szeretnéd a ruhákat, használj egy kevéske bioöblítőt vagy hagyományos öblítőt vagy 10-20 csepp mosóparfümöt az öblítős rekeszben;
-a fertőtlenítés érdekében én teszek 30-50 ml ezüstkolloid oldatot is minden 3-4. mosáshoz;
-ha nagyon kemény a víz , drága vízlágyító helyett nagyon jó minden mosáshoz 1-1,5 evőkanál mosószóda is
Tudnivalók
A 250 g mosódióhéj 5 kg-os mosógépben 50-66 mosásra elegendő, ami heti 3 mosással számolva negyed éves adag. A csomag tartalmaz 250g mosódióhéjat (magok nélkül), 1 db vászon mosózacskót és részletes leírást.

Ha bármilyen márkájú hagyományos mosóporral szeretnél ennyiszer mosni, 5-7 kg-ot kéne belőle elhasználnod, ha hagyományos folyékony mosószerrel, akkor 4-6 l-t.
Figyelmeztetés
Figyelj arra, hogy, ne felejtsd bent a mosás végeztével túl sokáig a gépben a ruhákat, hiszen a mosódió szerves anyag, így hamarabb lesz dohos szagú a mosásod, mint a hagyományos mosóporok esetén. Persze ha ez mégis megtörténik, akkor sincs gond, egy extra adag öblítővel újra át kell pörgetni a mosást és kész. Ha egymás után mosol, csak rakd be az egyik mosásból kivett mosódiós zsákot a másik mosásba (3-4-szer egymás után), bár arra érdemes figyelni, hogy pl. a fogós piros ruháktól elszíneződhet a mosózsák, ami egy magasabb hőfokú fehér mosásnál érdekes rózsaszín árnyalatokat eredményezhet. Ha hosszabb idő telik el két mosás között, a mosódiót a zsákkal együtt szárítsd meg (tedd a radiátorra vagy a napra). Ha teljesen kiszáradt, a következő mosás előtt érdemes újra beáztatni egy pár percre.