Vitamin Station Lisztérzékenység gyorsteszt

Vitamin Station Lisztérzékenység gyorsteszt

Raktáron

Gluténérzékenységet, illetve a rejtett gluténérzékenységet is kimutatni képes gyorsteszt.

6 103 Ft
egységár: 6 102,71 Ft / db
Kosárba
EAN kód:6416842328006
Márka:Vitamin Station
Kiszerelés:1 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Vitamin Station Lisztérzékenység gyorsteszt Részletes leírás

A Lisztérzékenységi gyorsteszt egy otthon elvégezhető, önellenőrzésre szolgáló eszköz, mely alkalmas a gluténintolerancia kimutatására, illetve a gluténmentes diéta hatásának ellenőrzésére néhány csepp vérből.

Melyek a lisztérzékenységi gyorsteszt előnyei?

egyszerű használat
gyors, az eredmény már 5 perc múlva látható
megbízható mérési eredmény a mintavétel gyakorlatilag fájdalommentes

Kinek ajánlott elvégezni a tesztet?

lisztérzékenyek diéta melletti önellenőrzésére félévente-évente
lisztérzékenyek 1. fokú rokonainak szűrésére
azoknak, akiknek különböző tüneteik vannak, és valamilyen intoleranciára gyanakodnak

Rendelje meg a lisztérzékenységi gyorstesztet, mellyel egyszerűen kényelmesen ellenőrizheti egészségi állapotát! Hiszen minél előbb derül fény egy esetleges betegségre, annál hamarabb enyhülhetnek a kellemetlen tünetek.

Mára ismertté vált, hogy a lisztérzékenység nem csak emésztőszervi problémát, hanem az immunrendszer kóros működését jelenti. A fel nem ismert, vagy nem megfelelően kezelt lisztérzékenység legfontosabb hosszú távú szövődménye: további autoimmun betegségek kialakulásának veszélye lehet. Kimutatták, hogy ezek előfordulása ugrásszerűen megnő, ha a coeliákiát csak felnőttkorban ismerik fel, míg a kora gyermekkorban diagnosztizált és a gluténmentes diétát azóta pontosan betartó coeliákiás felnőttekben sokkal alacsonyabb. A lisztérzékenységre utaló tünetek csecsemőkorban a gabonafélék bevezetése után már néhány hónap múlva, másoknál csak a késői gyermekkorban vagy idős korban jelentkezhetnek.

Melyek lehetnek a lisztérzékenység tünetei?

krónikus hasmenés
puffadás
vashiány
soványság
fáradékonyság
fejfájás
tejcukor-emésztési zavar
töredezett körmök
viszkető, hólyagos bőrbetegség
csontritkulás
alacsony termet
visszatérő hólyagok a szájban
máj-, és veseműködési zavar
idegrendszeri problémák

A tünetek sokfélék és néha igen súlyosak lehetnek, de gyakran nincs olyan tünet, mely konkrétan erre a problémára utal. Így előfordul, hogy a betegek évekig, évtizedekig nem tudnak érzékenységükről.

A lisztérzékenységi gyorsteszt működési elve:

A coeliakia súlyos, életre szóló emésztőszervi kórkép. A betegség oka a kalászos gabonák, a búza, rozs és árpa glutén nevű fehérjéivel szembeni túlérzékenység és intolerancia. Gluténmentes diétával a tünetei elkerülhetők. A lisztérzékenységi gyorsteszt otthon alkalmazható eszköz, mely az ujjbegyből vett vérből a coeliakiára jellemző transzglutamináz-ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. A lisztérzékenységi gyorsteszt hasznos segítséget ad a coeliakia felismerésében, de a betegség fennállását, azaz a diagnózist a kezelés megkezdése előtt feltétlenül orvosnak kell megerősítenie!

Gluténmentes diéta mellett a coeliakiára jellemző IgA ellenanyagok szintje csökken, és körülbelül 6 hónap elteltével már nem mutathatók ki a vérből. Ezért a vizsgálat negatív eredményt adhat, ha Ön már gluténmentes diétát folytat. Ennél fogva a lisztérzékenységi gyorsteszt alkalmas a diéta hatásának ellenőrzésére is. Gluténmentes diétát csak orvosi utasításra kezdjen el! A vizsgálat egy csepp (10 mikroliter), ujjbegyből vett vérből történik, és mintegy 5 percet vesz igénybe.

A készlet tartalma:

1 alumínium tasak, mely 1 teszt-kazettát + 1 cseppentőt tartalmaz
1 steril, automata lándzsa a vérvételhez
1 műanyag tartó 10 mikroliteres kapilláris üvegcsővel
1 alkoholos törlő a bőr fertőtlenítéséhez
1 műanyag cső 0,5 milliliter puffer oldattal
1 használati utasítás képekkel illusztrálva

A vizsgálat végrehajtása

Minden alkotórész legyen szobahőmérsékletű, mielőtt elkezdi a vizsgálatot. A vérvétel előtt készítse elő az összes kelléket: az automatalándzsát, az alkoholos fertőtlenítőt és az üvegkapillárist!

Csavarja le a puffer oldatos cső tetejét!
Vegye ki az alumínium tasakból a tesztkazettát és a cseppentőt!
Tegye a tesztkazettát egy vízszintes, száraz felületre a tesztfelszínnel felfelé!

A kazettát az alumínium tasak felnyitása után kb. 10 percen belül fel kell használni!

1. A lándzsa felhúzása: Nyomja be a piros nyelet ütközésig, a hallható kattanásig!

2. Tekerje meg a piros nyelet és vegye ki a nyelet (a tű a nyélhelyén fog majd kijönni)!

3. Gyengéden masszírozza az ujját lefelé, hogy az ujjbegy megteljen vérrel. Törölje le az ujját az alkoholos törlővel, majd szárítsa meg!

4. Nyomja rá erősen az automatalándzsát a kerek lyukkal a letörölt ujjbegyre, és nyomja meg az elsütő gombot! A vérvétel gyakorlatilag fájdalmatlan.

5. A kibuggyanó vércseppből töltse meg teljesen az üveg kapillárist, ehhez a kapillárist vízszintesen kell tartani!

6. Tegye bele a kapillárist a puffert tartalmazó csőbe, csavarja rá a tetőt és jól rázza össze, amíg a vér teljesen elkeveredik az oldattal.

7. Csavarja le újra a tetőt és szívja fel a felhígított vér egy részét a cseppentőbe, aztán csepegtessen bele 3 cseppet a kazetta bal felén lévő kerek mélyedésbe (S). A minta becseppentése után ne érintse meg és ne mozgassa a kazettát 2 percig!

Az eredmény 5 perc múlva olvasható le. Ne értékelje a tesztet 10 percnél hosszabb idő eltelte után!

A gyorsteszt eredményének értékelése

A vizsgálat eredménye pozitív, ha vörös vonal jelenik meg a jobb oldali kontroll mezőben (C) és vörös vagy halvány rózsaszínvonal jelenik meg a baloldali teszt (T) mezőben is.

A vizsgálat eredménye negatív, ha vörös vonal jelenik meg a jobb oldali kontroll mezőben (C) és nem jelenik meg vonal a baloldali teszt (T) mezőben.

Ha a jobboldali kontroll vonal sem jelenik meg, valószínűleg nem megfelelően használta a készletet vagy annak valamelyik komponense károsodott. Ebben az esetben ismételje meg a vizsgálatot egy másik, újonnan bontott készlettel.

Pozitív eredmény:

Azt jelzi, hogy a vizsgált vérben coeliakiára jellemző IgA antitestek vannak. Ezeknek az antitesteknek a jelenléte nagy valószínűséggel coeliakiát jelez. A végleges diagnózis felállításához orvosi vizsgálat szükséges, ezért feltétlenül keresse fel kezelőorvosát! Gluten-mentes diétát csakis szakorvosi vizsgálat után kezdjen!

Negatív eredmény:

Azt jelzi, hogy a vizsgálat idején nincsenek coeliakiára jellemző IgA antitestek a vérben. Ha nincs immunhiánya (IgA hiány) és nem folytat glutenmentes diétát, coeliakia gyakorlatilag kizárható. Ha emésztőszervi panaszai vannak, további orvosi vizsgálat szükséges!

Rendelje meg a lisztérzékenységi gyorstesztet, mellyel egyszerűen, kényelmesen ellenőrizheti egészségi állapotát!

Vitamin Station Lisztérzékenység gyorsteszt Terméktulajdonságok

Youtube Kód:vxeHUYp9mOU

Vitamin Station Lisztérzékenység gyorsteszt Figyelmeztetés

Ha az előírásokat nem követik, a teszt hamis eredményt adhat. A végleges diagnózist orvosnak kell felállítania a tünetek és további laboratóriumi vizsgálati eredmények figyelembe vételével. Ne kezdjen az orvosi vizsgálat előtt gluténmentes diétát, mert

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Sanyo2019. 09. 20.

  Értékes és értékelhető információt ad a gluténérzékenységgel kapcsolatban.

  Egy kicsit bonyolult a teszt helyes használata.

Anonim Felhasználó2017. 09. 06.

  A termék megfelel a leírtaknak, elégedett vagyok vele.

  A kiszállítás viszont pár napot csúszott a 3-5 nap helyett, ami még rendben is van, viszont nem a kiválasztott pick pack pontra érkezett. Szerencse, hogy egy közeli átvételi pontra került, így csak kisebb kellemetlenség ért. A termék rendben van, így ezért csak 1 csillagot veszít.