AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Colief Laktáz enzim cseppek

Colief Laktáz enzim cseppek

Márka: Colief
3-6 munkanap múlva Önnél.
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 7 ml
  • OÉTI engedélyezési szám: 1333/2011
Ezt a terméket legutóbb 12 napja vették meg.
5017807003511
Aktuális ár:
3 990 Ft
Egységár:
570,00 Ft / ml
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Telefonos ügyfélszolgálat nem elérhető.
Rendelését telefonon keresztül is leadhatja munkanapokon 8 és 16 óra között a
+36 (1) 510 0124 telefonszámon!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 17697.
Termékleírás
​Sírás, hasfájás, kemény gázzal teli pocak?

A Colief® csepp speciálisan, a csecsemőkori hasfájás (kólika) megelőzésére, enyhítésére kifejlesztett termék, mely 1998 óta számos országban került forgalomba és 2006-óta az Egyesült Királyság Gyermekgyógyászati Társasága* ajánlásában a csecsemőkori kólika kezelésére az elsőként választandó szer!

A Colief laktáz enzimet tartalmaz. A laktáz enzim egy természetesen előforduló enzim szervezetünkben, feladata lebontani a különféle táplálékokkal – anyatej, tápszerek, tejtermékek – bekerülő tejcukrot.

A születést követő hónapban a csecsemők egy részének laktáz enzim termelése még nem elegendő az elfogyasztott tejcukor lebontásához így emésztetlen tejcukor marad a belekben. A belekben maradó emésztetlen tejcukorból hidrogén gáz képződik, mely gáz a beleket feszíti és hasi fájdalmat – közismert nevén a kólikát – okoz, ami a 4 hónap alatti babáknál szélgörcsök és hosszú ideig tartó sírás formájában jelenik meg. Az állapot neve átmeneti vagy relatív laktáz hiány.

• A Colief® csepp segít nagyobb mértékben lebontani a tejcukrot, ezzel támogatja a baba emésztését és igazoltan csökkenti a hajfájásos sírásos órák számát.
• A Colief cseppel végzett klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a sírásos órák száma jelentősen csökken, ha babák a táplálékát az élet első hónapjaiban Colief® cseppel egészítik ki.
• A cseppeket 4 hónapos korig minden etetésnél alkalmazhatjuk, amíg a baba emésztőrendszere képes nem lesz természetes módon elegendő enzim termelésére, a táplálék megfelelő emésztésére.

Hogyan alkalmazza?
Colief ® biztonságosan alkalmazható születéstől kezdve.
A Colief cseppeket a panaszok fennállása esetén minden etetésnél alkalmazhatja, anyatejes és tápszeres táplálás esetén is.
Anyatejes táplálás esetén az enzimes anyatej adását követően rögtön tegye mellre a csecsemőt.
A cseppek közvetlenül a csecsemő szájába nem adagolhatók, mert hatásukat úgy nem tudják kifejteni!

Anyatejes táplálás  -  4 csepp / táplálás
•  Fejjen le egy kevés anyatejet (15-20 ml) és tegye sterilizált edénybe.
•  Adjon hozzá 4 csepp Colief-et, majd rázza össze.
•  Etesse meg a babát a sterilizált műanyag kanállal, pohárból vagy cumisüvegből az enzimes ( Coliefes ) anyatejjel, az összekeverést követően.
• Tegye mellre a csecsemőt és szoptassa a megszokott módon.
( Anyatejes alkalmazásnál nem kell várni a cseppek anyatejbe keverése, és a táplálás megkezdése között.)

FIGYELEM!
Anyatejes táplálás esetén az enzimes anyatej adását követően (előetetés után) rögtön tegye mellre a csecsemőt, hogy az enzimes anyatej időben hozzá tudjon keveredni a gyomorban a mellből szívott anyatejhez, a Colief hatása csak így lesz megfelelő.

Tápszeres táplálás  -  4 csepp / táplálás
•  A gyártói utasításnak megfelelően készítse el a tápszert.
•  Adjon a visszahűtött tápszerhez 4 csepp Colief-et.
•  Rázza össze, majd fél órát hagyja állni.
•  Megfelelő hőmérsékletre óvatosan visszamelegítve etesse meg vele szokásos módon a csecsemőt.
•  A maradékot öntse ki!

Kész tápszerek  -  4 csepp / táplálás
•  A gyártói utasításnak megfelelően készítse el a tápszert.
•  Adjon a visszahűtött tápszerhez 4 csepp Colief-et.
•  Rázza össze, majd fél órát hagyja állni.
•  Megfelelő hőmérsékletre óvatosan visszamelegítve etesse meg vele szokásos módon a csecsemőt.

Vegyes táplálás
Ha az anyatej nem elegendő és a csecsemő tápszeres pótlásra szorul, a Coliefet mindkettőhöz hozzá kell adni! Csak abban tudja bontani a tejcukrot, amihez hozzákeveredik!

Például ha 80-100 ml az anyatej amit szopni tud és 100 ml pótlást készítünk, akkor a Colief adagja 2-2 csepp , mind az anyatejhez előetetve, mind a tápszerhez hosszá téve.


FONTOS  FIGYELMEZTETÉS!
A Colief-ben található laktáz enzim magas hőmérsékleten (60°C fölött) elbomlik. NE használjon mikrohullámú sütőt az esetleges vissza melegítéshez. A Colief cseppet mindig anyatejbe vagy tápszerbe adagolva alkalmazza, ne adja közvetlenül a csecsemő szájába.
Az enzim legjobban testhőmérsékletű (kb. 40°C fokos) tejben dolgozik.

A cseppek adagolása változtatható, először alkalmazza az előírás szerint minden etetésnél, később egy- egy étkezésnél, szükség szerint, vagy az etetésenként alkalmazott cseppek számát megfelezve, az alkalmazás teljes befejezése előtt.

Ha a panaszok (sírás, puffadás, hasi fájdalom) megjelenik újra a dózis csökkentésével, adagolja a cseppeket újra előírás szerint minden etetésnél.

Minden változás, panasz vagy észrevétel esetén forduljon gyermeke orvosához tanácsért!

A Colief laktáz enzimet tartalmazó csepp speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer.

Tárolás:

Szobahőmérsékleten tárolandó. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó. Felbontás után 3 hétig használható fel. Alkalmazás után a kupakot gondosan csavarja vissza.
A felbontott terméket tartsa hűtőszekrényben! A minőség megőrzési idő lejárta után ne használja.
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!