AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (30) 397-73-51
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Puritan's Pride Zinc Chelated tabletta

Puritan's Pride Zinc Chelated tabletta

Márka: Puritan's Pride
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 100 db
Ezt a terméket jelenleg 5 vásárló nézi.
74312120008
Aktuális ár:
2 942 Ft
Egységár:
29,42 Ft / db
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
​A cink legfontosabb szerepe talán a sejtek határoló hártyájának, vagyis a sejtmembrán integritásának fenntartásában van. Cink nélkül a membrán sérülékennyé, és a káros hatásokkal szemben kevésbé ellenállóvá válik, amely a sejt életképességének nagymértékű csökkenését vonja maga után. Mindezek függetlenek a sejttípustól, vagyis valamennyi sejtre jellemzőek.

Mint a nyomelemek legnagyobb része, a cink is kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában. Számos enzim működéséhez szükséges ún. aktív centrumok kialakításán, vagy leginkább a fehérjetermészetű enzimek térszerkezetének stabilizálásán keresztül. De a cink ugyanígy részt vesz a nukleinsavak (DNS, RNS) térszerkezetének helyes beállításában is. Emellett az inzulin térszerkezetének megfelelő stabilizálása is cink jelenlétéhez kötött. Így áttételesen részt vesz a vércukorszint szabályozásában, amely újabb összetevője a szervezet komplex anyagcsere állapotának. A cink kiemelten fontos az anyagcserefolyamatok általános, helyes módon történő lezajlásának biztosításában. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Az egészséges spermiumok kialakulása szintén cinkhez kötött. Egyrészt direkt módon befolyásolja a képződésüket, másrészt semlegesíti az olyan nehézfémek spermiumképződésre kifejtett esetleges káros hatását, mint az ólom és a kadmium. Emellett a cink ezen nehézfémek egyéb ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van. 

A cinknek kedvező hatásai vannak bőrünkre, ezért  széles körben alkalmazzák a gyógyításban. Cinktartalmú készítmények használatosak például a pattanásos, aknés bőr kezelése során, illetve a sebgyógyulás és hámosodás elősegítése is gyakran cinket tartalmazó szerekkel történik. Mindez amiatt lehetséges, hogy a cink antibakteriális hatással bír, amelynek alapvető szerepe van a gyulladt, pattanásos bőr kezelésében. Emellett a cink hámosító hatással is rendelkezik, amely nagy segítség a bőr sérüléseinek gyors kijavításában, az ekcéma elleni kezelésben. A cink jó hatású a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás által okozott tünetek csökkentésében is. A gyermekek testsúlykilogrammra vonatkoztatott cinkszükséglete magasabb, mint a felnőtteké, mivel a cink relatív nagyobb mennyisége szükséges az intenzív növekedési folyamatok, a nemi érés időszakában. Gyermekeknek napi 3-10 milligramm, felnőtteknek napi 15 milligramm bevitelére van szükségük az egészség megőrzéséhez.

- A cink részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntar­tásában
- részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében.
- hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához.
- hozzájárul a normál DNS-szintézishez.
- szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.
- részt vesz a makro­tápanyagok normál anyag­cseréjében.
- részt vesz a zsírsavak normál anyagcseréjében.
- részt vesz az A-vitamin normál anyagcseré­jében.
- szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben.
- hozzájárul a normál csontozat fenntartásához.
- hozzájárul a haj, a bőr és a köröm normál állapotának fenntar­tásához.
- hozzájárul a vér normál tesztoszteronszint­jének fenntartásához.
- hozzájárul a normál látás fenntartásához.
- hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
- kiváló antioxidáns, tehát hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
- szerepet játszik a sejtosztódásban.
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
Vélemények (3)
Összesen 3 értékelés.
(1)
(1)
(1)
(0)
(0)
2015-12-10 20:24:27
Pozitívum: Szervezetünk sebgyógyulását segíti a többi jótékony hatásán kívül.

2015-08-25 12:48:24
Negatívum: Mivel nem kaptam meg, így nem tudok róla véleményt írni.
2015-02-28 08:30:56
Pozitívum: még nem alkalmaztam.