AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Swanson PH-teszt csík 4,5 m  5,0 -9,5
Swanson PH-teszt csík 4,5 m  5,0 -9,5
  • Swanson PH-teszt csík 4,5 m  5,0 -9,5
  • Swanson PH-teszt csík 4,5 m  5,0 -9,5

Swanson PH-teszt csík 4,5 m 5,0 -9,5

Márka: Swanson
KIFUTÓ TERMÉK!
  • kiszerelés: 1 db
Ezt a terméket jelenleg 2 vásárló nézi.
087614100012
Aktuális ár:
4 359 Ft
Egységár:
4 359,00 Ft / db
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
Swanson PH-tesztcsík

Kiszerelés: 4,5 m

PH mérő tesztcsík (lakmusz papír) - mellyel rendszeresen ellenőrizhetjük a nyál és a vizelet kémhatását, pH-ját. Színéből következtethetünk egészségi állapotunkra, mert megmutatja, mennyi sav halmozódik fel szervezetünkben.

A túlsavasodás sejtszintű károsodáshoz vezet. A túl savas közeg szétmarja a sejteket, szöveteket, apránként belerágva magát a vénába és artériába, mint ahogy a sav a márványba. Ha ez így marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályoz, a szívünk dobogásától kezdve az agy működéséig. A túlsavasodás az egész életre kihat és betegségekhez vezet!

A termék leírása

Hogy fenntartsa a jó egészséget, a test folyamatosan módot keres rá, hogy eltávolítsa a felesleges savat, ami irritálja a szöveteket, és kioldja belőlük az ásványokat.

Ha teszteli a vizelet savasságát, megállapíthatja, hogy a teste normális mennyiségű savat semmisít-e meg. Ha a sav kiválasztás aránya magasabb, mint a normális, a vizelet pH-ja savasabb lesz. Ez az alacsony pH érték azt mutatja, hogy a test telítődött, és ennek következtében savas állapotban van.

Érdemes pH teszcsíkkal megvizsgálni a nyálunkat és a vizeletünket. Színéből következtethetünk egészségi állapotunkra, mert megmutatja, mennyi sav halmozódik fel szervezetünkben.

Az abszolút ideális állapotot a kék szín jelöli. Minél több zöld árnyalat jelenik meg a papíron, annál jobban elsavasodott a szervezetünk, és annál inkább előfordulhatnak az ezzel kapcsolatos betegségtünetek. A sárga szín a súlyos, gyakran halálos betegségben szenvedőkre jellemző.

A szalaghoz mellékelünk egy színes pH érték táblázatot is, amivel könnyedén összehasonlítható a szalag megváltozott színe és pontosan meghatározható a mérés értéke.

Savasodás mérése, pH érték

pH: Oldatok savasságának, lúgosságának a mértékegysége. 1-14 közötti skálán mérjük.

pH1-pH7-ig savas
pH7 semleges
pH7-pH14-ig lúgos közeget jelez.

pH: "power of Hydrogen" rövidítése, jelentése: a Hidrogén ereje. A folyadékban lévő hidrogénionok /H+/ számának mértéke.

Szervezetünk állapotát házilag pH indikátorral (lakmusz papír) mérhetjük meg a vizelet segítségével.
A vér pH értéke: 7,365. Szervezetünk mindenáron törekszik ezt az értéket állandó szinten tartani.
Érdemes megbizonyosodnunk arról, hogy szervezetünk valóban elsavasodott-e, s ha igen, milyen mértékben.
Bár a pH-egyensúly felborulása a legtöbb embernél elsavasodást jelent és „lúgosítaniuk kell", de az emberek csekély hányadánál nincs szükség rá, sőt kimondottan káros lehet a lúgosítás, ha valamilyen okból például tisztán vegetáriánus étrend, egyes betegségek, például hasnyálmirigy-gyulladás miatt nincs náluk elsavasodás.

Az első teendő tehát:
vásároljunk pH mérő teszt csíkot - közismert nevén lakmusz papírt, és ellenőrizzük rendszeresen a nyál és a vizelet kémhatását, pH-ját.
A szervezet elsavasodása kétféle módon mehet végbe, és erre utal a vizelet, illetve a nyál kémhatása, pH-ja.
Ha a vizelet pH-ja reggel 6,0 - 6,5 között, este pedig 6,5 - 7,0 között van, akkor a szervezet az egészséges tartományban működik.
Ha a nyál kémhatása egész nap 6,5 - 7,5 közötti értékű, akkor ugyancsak egészséges a szervezet.

A legmegfelelőbb időpont a pH mérésére: egy órával étkezés előtt, illetve két órával étkezés után.

Kevés kivétellel azt fogja tapasztalni, hogy akár a vizelet, akár a nyál pH értéke savas irányba fog eltolódni.
Ez az állapot arra kényszeríti testünket, hogy a szükséges ásványi anyagokat - különösen a kalciumot, a nátriumot, a káliumot és a magnéziumot - a létfontosságú szervekből és a csontokból vonja ki abból a célból, hogy semlegesítse és biztonságosan eltávolítsa a savakat a testből.

A szervezet nagymértékben elsavasodhat, bár ezt az állapotot gyakran évekig nem ismerik föl. Ennek eredménye több krónikus betegség is.
A vizelet pH-jának megállapítása azt jelzi, hogy a szervezet milyen mértékben képes hasznosítani az ásványi anyagokat. Az úgynevezett savas vagy savpufferek arra szolgálnak, hogy a szervezet ellenőrzés alatt tartsa az elsavasodás szintjét.

Ha savszint túl magas, akkor a testünk nem lesz képes a savak kiválasztására, és vagy kénytelen elraktározni őket a testszövetekben, vagy pedig semlegesíti, pufferolja őket. Az utóbbit viszont csak úgy tudja végrehajtani, hogy az ehhez szükséges ásványi anyagokat a különféle szervekből, csontokból választja ki.

Akkor sem járunk jobban, ha úgymond raktározni akarja inkább, mert ez lerakódásokkal jár, ami az újabb kutatások szerint számtalan helyen felléphet.
De gondoljunk csak abba, hogy a legegyszerűbb zsírok is zsírsavakból állnak.

Kézenfekvő a sav felesleget zsírként elraktározni?

A nyál pH-ja arra utal, milyen aktívan működnek a szervezetben az emésztőenzimek. Különösen igaz ez a májenzimek és a gyomorban működő enzimek aktivitására. A nyálvizsgálat föltárja, miként történik az enzimek áramlása a szervezeten belül, és az enzimek hatásaira is uta! a szervezet különböző rendszereiben.
Azokat az embereket, akiknél mind a vizelet, mind a nyál pH-jának mérésénél savas tartomány regisztrálható, „kétszeresen savasnak" nevezzük.

Mi a teendő, ha a mérés eredményeként az derül ki, hogy pH=6,5 vagy az alatti eredményeket mérünk általában?

Az első és legfontosabb teendő, hogy válasszunk megfelelő élelmiszereket.
A sötétzöld növények igen hasznosak, így javasolt a spirulina, a chlorella, a zöldárpafű és a búzafű is. Ugyancsak előnyös a pH szempontjából is a sok friss gyümölcs, különösen a pigment anyagokban gazdag gyümölcsök és az olajos magvak közül a mandula.

Használati útmutató

Tépjen le egy darabot a tesztcsíkból, majd mártsa a vizsgálandó vizeletbe, vagy nyálba és várjon 3 másodpercig, amíg a tesztcsík elszíneződik. Ezután hasonlítsa össze a tok oldalán található színskálával.