AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (30) 397-73-51
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Tensoval Comfort vérnyomásmérő

Tensoval Comfort vérnyomásmérő

Márka: Tensoval
KIFUTÓ TERMÉK!
  • kiszerelés: 1 db
Ezt a terméket jelenleg 1 vásárló nézi.
4049500834711
Aktuális ár:
14 941 Ft
Egységár:
14 941,00 Ft / db
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
Automata felkaros vérnyomásmérő 22-32 cm felkar körfogathoz.

Két kezelőgombos használattal a szisztolés és diasztolés nyomás és a pulzus egyszerű leolvasását teszi lehetővé.
Könnyen kezelhető felkarmandzsettával 22 -32 cm felkarmérethez
Teljesen automatikus.

- Nagy mérési pontosság
- Klinikailag validált
- Nagy digitális display
- Teljesen automata mandzsetta felpumpálás és leeresztés
- 30 mért érték tárolása és átlagszámítás, gyorskeresési opció
- Egyszerű használat a két kezelőgombbal
- Pontos vérnyomás és pulzusmérés Fuzzy Logic-kal
- Gyors mérés egyedi pulzus szinkronizálással
- 1500/1000 mérés garantált Energizer elemekkel (TENSOVAL COMFORT/COMFORT LARGE)
- Komfort táska a kényelmes tárolásért
- 3 éves garancia
- Adaptercsatlakozóval

Kényelmes és megbízható felkaros vérnyomásmérésre.

1. Általános tudnivalók a vérnyomásról

Az emberi szív percenként kb. 60 - 80-at ver. Ezáltal pumpálódik a vér az artériás érrendszerbe, és ellátja a testet oxigénnel és a többi szükséges tápanyaggal. Ahhoz, hogy a véráramlás a legkisebb véredénybe is eljusson, szükség van egy állandó nyomásra - a vérnyomásra. A vérnyomásmérésnél két értéket határoznak meg. A systolés érték a maximális nyomás a szívverés pillanatában. A diastolés nyomás a minimális nyomás a két szívverés közötti pillanatban. Ha vérnyomásról beszélünk, általában a következőt mondjuk: 120/80, ami higanymilliméterben (mm Hg) van megadva.

A vérnyomás minden embernél folyamatosan változik, és ezáltal megteremti az előfeltételeket a test teljesítőképességéhez. A vérnyomás ingadozásai tehát teljesen normálisak. Ha a vérnyomásértékek nyugalmi állapotban mérve tartósan magasak, akkor beszélünk hypertoniáról vagy magas vérnyomásról.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a következő határértékeket állapította meg:
Értékelés - Systolés nyomás - Diastolés nyomás
Optimális - 120mm Hg-ig - 80mm Hg-ig
Normális - 130mm Hg-ig - 85mm Hg-ig
Határérték normális - 130-139mm Hg - 85-89mm Hg
1 fokú hipertonia - 140-159mm Hg - 90-99mm Hg
2 fokú hipertonia - 160-179mm Hg - 100-109mm Hg
3 fokú hipertonia - 180mm Hg felett - 110mm Hg felett

Magas vérnyomás a rokkantság és halál egyik leggyakoribb oka. Sok ember nem is tudja, hogy magas vérnyomása van. Ez azért van, mert a problémát csak akkor veszik észre, amikor a betegségek, amelyekhez vezet már előrehaladott állapotban vannak. Ezek életveszélyesek lehetnek, mint pl. szívinfarktus, agyvérzés vagy veseelégtelenség. Csak rendszeres vérnyomás ellenőrzéssel lehet a magas vérnyomást időben felismerni. Ön helyesen döntött vérnyomása önálló ellenőrzése mellett, ezáltal hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez. Csak így lehet hatékonyan a szívet és a vérkeringést fenyegető következményeket megelőzni.

2. Fontos ajánlások a vérnyomás önálló méréséhez

- Az önálló vérnyomásmérés nem helyettesít sem egy terápiát, sem a rendszeres orvosi ellenőrző vizsgálatokat. Az orvos által felírt gyógyszerek adagolását nem szabad önállóan semmi esetre sem megváltoztatni.
- Az önálló vérnyomásmérést hosszabb időn át kell folytatni. A vérnyomás naplóban rendszeresen rögzített vérnyomásértékek segítségével időben fel lehet ismerni a magas vérnyomást, és az Ön kezelő orvosa optimálisan összehangolhatja a terápiát. Az egyenkénti mérési értékek helyzettől függőek, ezért nem kifejezők.
- A mérési értékek összehasonlítása érdekében a vérnyomást mindig nyugalmi helyzetben kell mérni. Ezért lazítson öt percet nyugalmi helyzetben a mérés előtt.
- Már a külső és belső tényezők csekély megváltozása is (pl. mély lélegzés, élvezeti cikkek, beszéd, izgatottság, időjárási faktorok) a vérnyomásértékek eltéréséhez vezethetnek. Ez a magyarázata annak, hogy miért különböznek gyakran az orvosnál vagy a gyógyszertárban mért eredmények.
- A vérnyomást mérje rendszeresen reggel és este ugyanabban az időben, mert a vérnyomás a nap folyamán változik.
- A mérési folyamat alatt nem szabad mozogni vagy beszélni.
- A mandzsettát mindig fedetlen felsőkarjára helyezze és ügyeljen arra, hogy a felgyűrt ruhadarabok ne gátolják a vérkeringést. Mindig ugyanazon a karján végezze el a mérést és az alkarját lazán támassza meg.
- A normál mandzsetta 22 és 32 cm közötti felkar kerületre, a nagy mandzsetta 32 és 42 cm felkar kerületre alkalmazható. Ezen tartományokon kívül a mérési eredmények pontossága nem garantálható.
- Két egymást követő mérés között feltétlenül legalább 5 perc nyugalmi szünetet kell tartani, különben nem kaphatunk helyes értékeket.
- Súlyos szívritmus zavaroknál (arrhythmia) méréseket csak az orvossal történő megbeszélés után szabad elvégezni. Az oszcillométeres mérési folyamat következményeként egyes esetekben helytelen mérési eredmények születhetnek, ill. nem kapunk mérési eredményt (ERR).
-Vérkeringési zavaroknál vagy erős érelmeszesedésnél megbízható vérnyomásmérés a csuklón nem lehetséges. Ilyen esetekben a felkaron kell a mérést végezni.
- A vérnyomás ellenőrzése a terhesség ideje alatt rendkívül fontos, mert a vérnyomás a terhesség következtében megváltozhat. A mérési eredményeket azonban csak az orvossal történt megbeszélés után tekinthetjük értékelhetőnek.

Hálózati adapteres üzemmód

A készülék hátoldalán a hálózati adapter részére kialakított csatlakozó található (kimenet 6V DC/600mA). A mérés pontossága érdekében kizárólag HARTMANN hálózati adaptert használjon, melyet gyógyszerészénél, vagy orvosi eszközök szakboltjában szerezhet be.


3. A mandzsetta felhelyezése
- A mérést végezze a fedetlen karon, ahol a vérnyomás értéke magasabb.
- Helyezze a tokmandzsettát a felsőkarja köré. A levegőcső középen helyezkedjen el a könyökhajlatban és mutasson a kézfej irányába. Fogja meg a mandzsetta szabadon lévő végét, tekerje szorosan a karja köré és zárja be a tépőzárral.
- A kengyeles mandzsettánál a mandzsetta végét húzza át a fémkengyelen úgy, hogy hurok keletkezzen. A tépőzár a külső oldalon helyezkedjen el. Húzza fel a mandzsettát a karjára. A levegőcső középen helyezkedjen el a könyökhajlatban és mutasson a kézfej irányába. Fogja meg a mandzsetta szabadon lévő végét, tekerje szorosan a karja köré és zárja be a tépőzárral.
- Ellenőrizze, hogy a fehér csík a könyökhajlatban középen fekszik-e az artérián és a mandzsetta alsó széle kb. 2,5 cm-re van a könyökhajlattól.
- A mandzsetta legyen feszes, de ne legyen szoros. Egy, vagy két ujja férjen be a karja és a mandzsetta közé. Vegye figyelembe, hogy nem egyenletes mandzsetta felhelyezés estén hibás mérési eredményeket kaphat.
- A mandzsettaszegélyen található jelölések segítségével ellenőrizze a mandzsetta helyes méretét. A fehér nyíl a vörös jelölési tartományba essen.
- A mandzsetta csatlakozóját dugja a készülék bal oldalán található csatlakozójába.
Vigyázat: ne a készülék hátoldalán található hálózati adapter csatlakozóját használja!

4. A vérnyomás mérése
- Ajánlat szerint a vérnyomás mérését ülve kell végezni. Fektesse a karját felfelé fordított tenyérrel lazán valamilyen alátétre és ügyeljen arra, hogy a mandzsetta szívmagasságban legyen.
- A készüléket csak a mandzsetta felhelyezése után kapcsolja be, ellenkező esetben a mandzsetta a túlnyomás következtében megsérülhet.
- Nyomja meg a START/STOP-kapcsolót. Az összes kijelzőelem megjelenése - amit egy villogó lefelé mutató nyíl és rövid hangjelzések kísérnek - jelzi, hogy a készülék önműködően ellenőrzi magát és mérésre kész. Ezt követően kezdődik az automatikus felpumpálás kb. 190 mm Hg-ig, miközben a kijelzőben egy felfelé mutató nyíl jelenik meg. Amennyiben ez a felpumpált nyomás nem kielégítő vagy a mérési folyamat zavart szenved, akkor a készülék 30 mm Hg lépésekben tovább pumpál a megfelelő magasabb nyomási értékig.
- Amennyiben Önnél alapvetően egy magasabb nyomásértékre van szükség, Ön az utánpumpálást elkerülheti úgy, hogy a START/STOP-kapcsolót röviddel a felpumpálás megindítása után ismét lenyomja és úgy tartja, amíg a készülék a kívánt mandzsetta nyomást mutatja. Ennek kb. 30 mm Hg-val a systolés nyomás fölött kell lenni.
- Fontos: az egész mérési folyamat alatt nem szabad mozogni és nem szabad beszélni.
- Mialatt a nyomás a mandzsettából távozik, látható a szív szimbólum és a csökkenő mandzsettanyomás. Az Ön szívverésének megfelelően felhangzik egy akusztikus jelzés szinkronban az Ön szívverésével.
- Egy jelzőhang adja meg a mérés végét. A kijelzőben megjelenik egyszerre a systolés és diastolés vérnyomásérték, valamint alatta a pulzusérték. A mért adat automatikusan tárolásra kerül.
- A készülék kikapcsolásához meg kell nyomni a START/STOP-kapcsolót, ettől függetlenül három perc után automatikusan kikapcsolódik a készülék.
- Ha Ön a mérés folyamán valamilyen oknál fogva a mérést meg akarja szakítani, akkor egyszerűen nyomja meg a START/STOP-kapcsolót. A felpumpálási- és mérési folyamat megszakad és fellép automatikusan a nyomáscsökkentés.

5. Tárolási funkció

- A tárolt adatok lehívása a memory-kapcsoló megnyomásával történik a készülék kikapcsolt állapotában. A kijelzőn megjelennek a tárolt vérnyomásértékek és balra lent a tárolóhely száma.
- A HG 160 Comfort 30 mérési eredményt tud tárolni. A legaktuálisabb mérési eredményt mindig .az 1. tároló helyre helyezi, minden régebbi tárolt mérési eredmény hátra tolódik egy hellyel. Ha minden tároló hely foglalt, akkor a legrégibb értéket törli.
- A memory-kapcsoló ismételt megnyomásával egymás után minden tárolt értéket le lehet hívni.
- A legelső tárolt érték előtt megjelenik az összes eddig táralt mérési eredmény középértéke. A kijelzőn balra lent megjelenik egy "A". Ha Ön közvetlenül egy meghatározott tárolt értékhez vagy a középértékhez akar hozzájutni, akkor a memory-kapcsolót addig kell lenyomva tartani, amíg a kívánt érték a kijelzőn megjelenik.
- Ön bármikor megszakíthatja a tárolási funkciót úgy, hogy megnyomja a START/STOP-kapcsolót. A készülék magától is kikapcsol pár másodperc után.
- Az áramellátás megszakítása, pl. az elem kivétele törli az egész tároló tartalmát.

6. Garancia
Ezért a termékért 3 év garanciát vállalunk. A jótállás feltételei és a kapcsolat-felvételi címek a mellékelt garancialevélben találhatóak.

7. Műszaki adatok
- Mandzsetta mérete: normál mandzsetta 22-32 cm
- Leeresztő szelep: elektronikusan szabályozott és pulzussal vezérelt lineáris szelep
- Tároló kapacitás: 30 mérés és középérték
- Üzemi követelmények: környezethőmérséklet + 10°C - + 40°C, relatív légnedvesség 15 - 90%


A készülékhez kapható adapter is áruházunkban!
Vélemények (2)
2017-05-17 08:15:26
Pozitívum: Azért választottam ezt a terméket, mert ugyanilyen volt a régi vérnyomásmérőnk is, és így idős édesapámnak nem kell egy teljesen új készülék kezelését megtanulnia. A régi készülék egyébként több, mint 10 évig bírta.

2015-11-05 06:28:18
Pozitívum: Egyszerű kezelhetőség, pontos mérés, megbízható tartósság. (az előző is ez a típus volt, kb.12 éve vettük, sajnos elromlott, de szeretném meg javíttatni,)