3 ital, ami segíthet a magas koleszterinszinted csökkentésében + Egészségbolt Tippek

Szerző:Egészségbolt.huDátum:2022. júl. 27.

Megosztás:

Ha már régóta fogyasztod ezeket az italokat, akkor tartsd meg ezt a jó szokásod, ha viszont nem, akkor épp itt az idő felvenni őket a palettára. Amellett, hogy segíthetnek a rossz LDL-koleszterin csökkentésében, a napi folyadékbeviteled egy részét is kiválthatod velük. Ha szükséges a koleszterinszint csökkentése, ételekkel, egészséges életmóddal, rendszeres testmozgással érhető el, de előfordul, hogy szükséges gyógyszeres kezelés is.
Ha előrehaladott az állapot vagy öröklötten magas a koleszterinszint a megfelelő kezelés elrendelése orvosi feladat.
De most nézzük, mi hogyan járulhatunk hozzá az egészségünk megőrzéséhez.

3 ital, ami segíthet a magas koleszterinszinted csökkentésében + Egészségbolt Tippek

1. Tea

A fehér és a zöld tea fogyasztása is segítheti a koleszterinszinted kordában tartását. Emellett anélkül adnak energiát a napodhoz, hogy túlpörgetnének. A fekete teának is lehet jótékony hatása a koleszterinszintre, viszont magas koffeintartalma miatt későn este már inkább ne idd!

Egészségbolt Tipp: Ha gyömbéres teát készítettél, vagy friss gyömbérrel fűszerezed az elkészült italodat, akkor amellett, hogy természetes módon csökkented a koleszterin értékedet, számos más előnyét is élvezed. A gyömbér erős fertőtlenítő hatással rendelkezik, sok A-, C-, B- vitamint tartalmaz. Fantasztikus immunerősítő, akár tea, akár szárított, akár frissen reszelt formájában.

2. Céklalé

A cékla elég megosztó ital, lehet szeretni vagy utálni, de közömbösnek lenni iránta nem. Megkóstolni mindenesetre érdemes, mert tele van értékes hatóanyagokkal. Például jó sok benne a folsav, ami segíthet harmonizálni a szervezet koleszterinszintjét. Magas a nitrát tartalma, amely elősegítheti az egészséges szív és érrendszert. Továbbá az antioxidáns tartalmának köszönhetően megvédik a szervezeted az oxidatív stressztől.

Egészségbolt Tipp: Érdemes nyers formájában fogyasztani, hogy kedvező élettani hatásai érvényesüljenek. Ha idegenkedsz az ízétől, akkor keverd össze narancs és sárgarépa lével. máris egy szuperegészséges, vitamindús italt nyerhetsz.

3. Gránátalma

A gránátalma egyes kutatások alapján szintén csökkentheti a koleszterinszintet, és védheti a szívet és az ereket. Emellett sok benne a C-vitamin, és nagyon jó K-vitamin és kálium forrás is. Talán annyira nem elterjedt a fogyasztása, pedig számtalan előnnyel rendelkezik: antioxidáns hatás, segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő, vírusellenes hatású.

Egészségbolt Tipp: Fogyasztása egy különleges kibontási technikát kíván. Ha erre nincsen időd, akkor egyszerűen ital formájában vidd be a napi mennyiséget, a gránátalmalé rendkívül finom, és az értékes hatóanyagai is változatlan formában megtalálhatóak.