Feketekömény - csodaszer

Szerző:EgészségboltDátum:2023. aug. 8.

Megosztás:

Létezik egy különleges fűszer- és gyógynövény, amely használata régi hagyományokkal rendelkezik. Nigellaként, vagy kerti katicavirágként ismerhetjük a feketeköményt. Egyiptomban egyenesen a “fáraók aranyának” nevezték, és állítólag Tutanhamon fáraó sírjában is találtak belőle.

Feketekömény - csodaszer

Számos modern betegség ellen bizonyítottan hatékony, mégis kevesen hallottak róla. Ez a gyógyító gyógynövény, a Nigella Sativa növényből származó mag, amely Ázsiában és Észak-Afrikában fordul elő leggyakrabban.

A feketeköményből eddig legalább 100 féle értékes hatóanyagot mutattak ki, ennek köszönhetően igen közkedvelt természetes gyógyító kinccsé vált Európa szerte.

Ma már többféle formában kapható, akár mag, őrlemény, kapszula vagy olaj formájában is.

Olajának fő hatóanyaga a timokinon melynek szervezetre gyakorolt jótékony hatása klinikailag is bizonyított. A timokinon csökkentheti a felsőlégúti gyulladást, ellazíthatja a légúti izmokat ezáltal segíthet az asztma tüneteinek enyhítésében és a hosszú távú kezelésében. A feketekömény olajban lévő keserű- és cserzőanyagok tágíthatják a hörgőket és váladékoldó hatásúak lehetnek, ami az asztmánál lényegesen megkönnyíti a mindennapokat és segíti a gyógykezelések hatékonyságát.

Gyulladáscsökkentő hatása, valamint erős vírus- és baktériumölő tulajdonsága orvosolhatja a náthát, a köhögést és az influenzás fertőzéseket, segítheti a megfázás és a tüdőgyulladás gyorsabb leküzdését, emellett megerősítheti az immunrendszert, hogy ezek a betegségek messziről elkerüljenek. 

Kutatások azt mutatják, hogy a feketekömény magolaj elősegítheti a fogyást, csökkentheti a vércukor- és koleszterinszintet.

Használható különféle bőrbetegségek kezelésére mind belsőleg, mind külsőleg. Külsőleg vékonyan felkenve az adott testfelületre, így kezelhető a pikkelysömör, az ekcéma, a pattanások és az aknék. A feketemagolaj jótékony hatású és gyógyítja a bőrt, a különböző bőrbetegségeket. A feketemagolaj értékes vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, amelyek táplálják a bőrt és segítik annak gyógyulását. Csökkentheti a viszketést, elősegítheti a gyulladt bőr gyógyulását.

Az immunrendszer fő támogatója. A magvak jótékony mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat és vitaminokat, amelyek támogatják az emberi immunrendszert. 

Emésztés: a fekete magvak szélhajtó tulajdonságokkal rendelkeznek, vagyis segítik a gázképződést, a puffadást, a gyomorfájdalmat és az emésztési problémákat.

Webshopunkban számos feketekömény készítményt talál.