Semiramis mexico las hortensias pörkölt kávé közepes 250 g

Raktáron

Mexikóban az 1700-as évek végén jelent meg a kávé, amikor a hódítók farmjain, őslakos munkásokkal megindult a termesztés. Ennek a rendszernek a 20. század vetett csak véget, amelyet a 70-es években egy bölcs agrárreform követett.

4 271 Ft
egységár: 17,09 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999887137853
Márka:Semiramis
Kiszerelés:250 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Semiramis mexico las hortensias pörkölt kávé közepes 250 g Részletes leírás

Mexikóban az 1700-as évek végén jelent meg a kávé, amikor a hódítók farmjain, őslakos munkásokkal megindult a termesztés. Ennek a rendszernek a 20. század vetett csak véget, amelyet a 70-es években egy bölcs agrárreform követett. Ekkor jött létre egy kizárólag a kávéval foglalkozó nemzeti intézet (INMECAFE), amelynek hathatós támogatásával egy évtized alatt a kávé lett Mexikó legértékesebb exportnövénye, és a 80-as évek közepére a teljes mezőgazdasági termelés 35%-át adta. Az intézet helyét idővel átvették az apróbb családi gazdaságokat tömörítő szövetkezetek. A szövetkezetek nem csak a helyi termelőket támogatták, hanem az ökológiai kávétermelést is.
A mai mexikói gazdaságok 85%-a a helyi őslakosok kezében van, ezek 95%-a három hektárnál kevesebb. Noha ez a globális kávéexport kevesebb mint 1%-a, az ország még mindig a kilencedik legnagyobb kávéexportőr a világon. Mexikó fő kávétermesztő régiója Chiapas, Veracruz, Oaxaca és Puebla. A különböző régiók biodiverizitásának, mikroklímájának, gazdag talajának köszönhetően a mexikói kávénak számos arca, karaktere van és többféle prémium kávét is találni köztük. A mexikói kávé azoknak való, akik szeretik az enyhe és könnyed főzetet. A mexikói kávét gyakran jellemzi könnyű test és alacsony savtartalom, valamint diós íz, a mexikói kávé ideális alapjául szolgál számos blendnek.
A mexikói-guatemalai határ közelében található Chiapas kiemelt kávétermesztő régió, ahol a legjobb minőségű kávét termesztik Mexikóban, kávéja jellegzetes finom, könnyed ízéről és gazdag, élénk savasságáról ismert, könnyű testtel.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.