Semiramis peru cajamarca org pörkölt kávé világos 250 g

Raktáron

Nyugaton a kékesszürke Csendes-óceán, középen a fenséges Andok, keleten pedig a végtelen Amazonas-medence határolják – Peru több okból is csodálatos. A kávétermesztés Peruban az 1700-as évek közepén kezdődött, majd fokozatosan növekedett, de ebben az időszakban (egészen a XX.

4 594 Ft
egységár: 18,38 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999887137860
Márka:Semiramis
Kiszerelés:250 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Semiramis peru cajamarca org pörkölt kávé világos 250 g Részletes leírás

Nyugaton a kékesszürke Csendes-óceán, középen a fenséges Andok, keleten pedig a végtelen Amazonas-medence határolják – Peru több okból is csodálatos.
A kávétermesztés Peruban az 1700-as évek közepén kezdődött, majd fokozatosan növekedett, de ebben az időszakban (egészen a XX. századig) javarészt saját fogyasztásra termesztették a kávét, nem sokat exportáltak belőle. Egészen addig, amíg Európa fel nem figyelt az általuk termesztett kávékra és meg nem született a nemzetközi igény a magas minőségű perui kávéra. A sikeres európai befektetéseknek köszönhetően Peru felkerült a nemzetközi kávétérképre és exportja folyamatosan nőtt, egészen addig, amíg Anglia el nem adta a kávétermelésre használt földeket a helyi gazdáknak. Persze Peru azóta is éves szinten több millió zacskó kávét termel, és a világ legnagyobb fair trade kávé exportőre.
A méltányos kereskedelem mozgalma Peruban valamivel 2003 előtt kezdődött és a mai napig igen jellemző a perui kávéfarmokra. A fair trade kereskedelemnek köszönhetően a farmok munkatársai és tulajdonosai tisztességes fizetést kapnak a terményeikért cserébe.
Peru északi, középső és déli részének régióiban mindenütt termesztenek kávét. Cajamarca Peru egyik északi megyéje, a hatalmas Andok-hegységben, amely egykor az inkák otthona volt. Cajamarca kávéipara a helyi, 2-3 hektáros birtokkal rendelkező kistermelőre épül, a régióban a nagybirtokok ritkák. Peru ezen vidékén a legtöbb kávétermesztő öko gazdálkodást folytat, ezekből a fenntartható, környezetbarát kis gazdaságokból kerülnek ki a legjobb kávék.
Ez a perui kávé enyhe, kerek és kiegyensúlyozott, nagyon lágy, markáns testtel, mogyorós, kakaós jegyekkel, közepes savtartalommal és elegáns édességgel rendelkezik

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.