Semiramis papua new guinea szemes kávé közepes 250 g

Raktáron

Az Ausztrália csúcsától északra található Pápua Új-Guinea lakói még csak 100 éve kezdtek el igazán komolyan foglalkozni a kávétermesztéssel. A farmok jelentős részére kenyai variánsokat ültettek, jellemzően ma is 95% Arabica kávét termesztenek az országban.

5 128 Ft
egységár: 20,51 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999887137884
Márka:Semiramis
Kiszerelés:250 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Semiramis papua new guinea szemes kávé közepes 250 g Részletes leírás

Az Ausztrália csúcsától északra található Pápua Új-Guinea lakói még csak 100 éve kezdtek el igazán komolyan foglalkozni a kávétermesztéssel. A farmok jelentős részére kenyai variánsokat ültettek, jellemzően ma is 95% Arabica kávét termesztenek az országban. Az 1990-es évek fellendülését azonban nagy visszaesés követte, amit most már tudatosan próbál kiküszöbölni a magán- és az állami szektor, ügyelve a fenntarthatóságra, a jobb talajminőségre, és a gazdák még magasabb szintű képzésére.
A gazdag vulkanikus talaj, a tengerszint feletti 1400-1900 méteres termőmagasság, a hűvös klíma, az esőerdők árnyékot adó, nedvességet megtartó buja biodiverzitása lehetőséget teremt a legmagasabb minőségű kávék termesztésére. A helyi farmerek a legtöbb esetben nem használnak szintetikus műtrágyát vagy vegyi növényvédő szereket. Az árnyékoló fák levélhullása, valamint a frissen feldolgozott termés héja és pépje természetes és tápanyagban gazdag talajtakarót biztosítanak.
A Pápua Új-Guineában termesztett kávé több mint 90%-át kisgazdaságokban vagy kis falusi kávékertekben termesztik, a maradékot nagy ültetvényeken. A helyi kávék ízprofiljai között határozott különbség alakulhat ki, ami nagyrészt a kávébabok feldolgozásának módjából adódik, de a Pápua Új-Guinea-ból származó kávéról elmondható, hogy egyforma méretű kávészemekből áll, kellemes ízvilág, kerek test és közepes savasság jellemzi, amelyet gyümölcsök és fűszerek finom utóíze tesz teljessé. A kávét úgy pörköljük, hogy a lehető legjobb aromákat hozzuk ki belőle. A kávé habja világos, tömény, közepes sűrűségű.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.