Everhale pajzsmirigy jód komplex kapszula 60 db

Raktáron

Pajzsmirigy Jód komplex kapszula A pajzsmirigyhormonok szabályozzák az anyagcserét, és nagy szerepet játszanak a növekedésben, a sejtek reprodukciójában és az idegműködésben. A Pajzsmirigy Jód komplex termék egyetlen kapszulában tartalmaz minden olyan vegyületet, amelyre a pajzsmirigynek szüksége lehet.

5 525 Ft
egységár: 92,08 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999861513192
Márka:Everhale
Kiszerelés:60 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Everhale pajzsmirigy jód komplex kapszula 60 db Részletes leírás

Pajzsmirigy Jód komplex kapszula

A pajzsmirigyhormonok szabályozzák az anyagcserét, és nagy szerepet játszanak a növekedésben, a sejtek reprodukciójában és az idegműködésben. A Pajzsmirigy Jód komplex termék egyetlen kapszulában tartalmaz minden olyan vegyületet, amelyre a pajzsmirigynek szüksége lehet.
            L-Tirozin: támogatja a pajzsmirigy egészségét és anyagcseréjét. Mit jelent az L-tirozin a pajzsmirigy számára? A tiroxin, egy pajzsmirigyhormon előállítására használják. A tiroxin az a fő hormon, amelyet a pajzsmirigy választ ki a véráramba, és segít szabályozni az anyagcserét és a T3 és T4 pajzsmirigyhormonok szintjét.
A termékben az L-tirozin nevű aminosav, ami a két pajzsmirigy hormon (tiroxin és trijód-trionin) előanyaga, azaz a 2 hormon belőle jön létre a szervezetben, ezért nélkülözhetetlen a szerepe. Az L-Tirozin egy aminosav, amit „antidepresszáns” aminosavnak is szoktak nevezni. Gyakran a kedélyállapot és az agyi funkciók javítására használják, illetve az agy-izom kapcsolatra is jó hatással van, ami a sportteljesítményre is jó hatással lehet.
A biológusok úgy látják, hogy a tirozin növeli a dopamin, az adrenalin és a norepinefrin neurotranszmitterek szintjét. Ezek növelése pedig hozzájárulhat a memória és a teljesítmény javításához is olyan stresszes helyzetekben, amikor kiemelkedően kell teljesítenünk.
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tirozin visszafordíthatja a mentális hanyatlást és javíthatja a kogníciót rövid távú, stresszes vagy mentálisan megterhelő helyzetekben.
            A Jód: hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez. A jód azonkívül még számos testi folyamatban vesz részt, melyeknek még csak egy része ismert, de már ezek alapján is elmondható, hogy nehezen létezhetne élet jód nélkül. A legköztudottabb a jód pajzsmirigyhormonok szintézisében betöltött szerepe. Ezek a jódtartalmú hormonok elemi fontosságúak, nélkülözhetetlenek az élethez, és minden egyes sejtünkre hatással vannak.
belső és külső elválasztású mirigyek: hasnyálmirigy, a hormonrendszer endokrin mirigyei, könny-, nyál-, izzadságmirigyek stb. (minden váladéktermelő mirigy jódigényes)
reproduktív szervek: mellek, petefészkek, méh, férfiaknál prosztata, herék
immunrendszer
szív és harántcsíkolt izmok
a teljes gyomor-bél traktus
idegrendszer
Ezek a szervek/rendszerek a jódot nem (csak) mint jódtartalmú pajzsmirigyhormon használják, hanem közvetlenül is felveszik a véráramból mint jodid. Amennyiben alacsony a jódbevitel, elkezdenek egymással versengeni, és mindig lesz, amelyikük nem kapja meg az optimális működéshez szükséges adagokat, s képtelen lesz hosszú távon ellátni funkcióját és megőrizni egészséges szöveti felépítését.  Alapesetben a pajzsmirigyé az elsőbbség a bevitt jódra, mert az élethez nélkülözhetetlen hormonokat termel. A jód szükséges a magzati fejlődéshez, különösen idegrendszerének a kiépüléséhez, de ugyanígy gyermek- és serdülőkorban is fontos a megfelelő jódellátottság. Főleg lányoknál, amikor megindul a mellek, petefészkek átalakulása, mivel ezek igen jódigényes szövetek. A jódhiány az immunrendszerünk támogatásához is szükséges. Ezen felül az egyes immunsejtek közti kommunikációt is elősegíti.
Az idegrendszerünk is használja a jódot, méghozzá közvetlenül mint jodid, nemcsak pajzsmirigyhormon formájában. Az agy-gerincvelői folyadék, a liquor szintén nagy koncentrációban tartalmaz jódot. A jód egyéb anyagokkal együtt (pl. szelén) a normál szövetstruktúra felépítését is elősegíti. Ami még különleges a jódban, hogy egyszerre képes oxidánsként és antioxidánsként is működni a testünkben. Ez a kettős viselkedés teszi olyan hatékony eszközzé. Tudni kell ugyanis, hogy az egészség egyik fontosabb ismérve az antioxidánsok és oxidánsok közti egyensúly a szervezetben. A jód képes ezt a harmóniát csodálatos módon támogatni.
 
1 adag (1 kapszula) tartalmaz: L-Tirozin 500 mg
Jód 600 mcg

Összetevők: L-Tirozin, Kálium-jodid, Kálium-jodát, tapadásgátló: (növényi) Magnézium- sztearát, növényi kapszulahéj: hidroxi-propil-metil-cellulóz.
    

Alkalmazási javaslat felnőtteknek: napi 1 kapszula, éhgyomorra, A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.